מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"א 2498/08 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 2498/08

תאריך פרסום : 01/04/2009 | גרסת הדפסה
בש"א, א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
2498-08,2376-04
10/03/2008
בפני השופט:
אבי זמיר

- נגד -
התובע:
1. שטרום פרידה שלומית
2. אפשטיין שרגא

עו"ד א. שטרן
עו"ד א. ציאון
הנתבע:
1. דהן יוסף
2. תשובה ניסים
3. חלאבי שלמה
4. חלאבי מאיר
5. קהתי בועז
6. ח. ז. ק. מפעלי מתכת בע"מ
7. דויטש שמואל
8. דויטש לאה
9. הרשקוביץ סימונה
10. נעמת אריה
11. סריגי ניסן לוי בע"מ
12. יעקובוביץ' חנוך
13. יעקובוביץ' אברהם
14. ישראלי משה
15. אגודת מי עמי מפעלי תורה וחסד
16. לבדקור בע"מ
17. לבקוביץ' חיים
18. ליפיץ רונית
19. קורן יחזקאל
20. מנדיל (קורן) ליאורה
21. דורון אלדד
22. דורון איתמר
23. דורון אליהו
24. ניימרק אריה

עו"ד א. גוטליב
החלטה

הנתבעים מבקשים לדחות על הסף את הסעדים הכספיים המופיעים בסעיפים 61(ג), 75(ג), ו-84(ד)-84(ו) לכתב התביעה המתוקן, בהעדר סמכות עניינית, וכן לסלק על הסף את הסעדים המופיעים בסעיפים 61(ב), 61(ד), 75(ב) , 84(ב) ו-84(ג), שמהותם סילוק יד וצו הריסה.

מלכתחילה, הוגשה התביעה לבית משפט השלום בתל אביב, ובהחלטתה מיום 27/9/04, קבעה כב' השופטת דליה מארק-הורנצ'יק- "לאחר שיתבררו בפני בית המשפט המוסמך המחלוקות בשאלת הבעלות, ימשיך בית המשפט השלום וידון בהתאם להכרעות בית המשפט המחוזי בשאלות הבעלות בסוגיות של סילוק יד, תשלום דמי שימוש ראויים ורישום הבית המשותף. הפסיקה מורה כי מקום שכתב תביעה יש בו פלוגתאות שאינן בסמכותו של בית משפט השלום ניתן להורות על פיצול הדיון בו בין שני בתי המשפט המוסמכים.  אשר על כן, ועל פי סמכותי בסעיף 79 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, אני מורה על העברת הדיון בשאלת הבעלות בפני בית המשפט המוסמך, הוא בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו...הצדדים או מי מהם יהיו רשאים, לאחר ההכרעה בשאלת הבעלות לשוב לבית משפט השלום בתיק זה ולעתור לחידוש/המשך הדיונים".

כלומר, במסגרת החלטה זו, נערכה הבחנה בין שני רכיבי תביעה-

(א)    סוגיית הבעלות- שתיבחן על ידי בית משפט זה (המחוזי), בהתאם לסמכותו העניינית;

(ב)     סוגיית סילוק יד, תשלום דמי שימוש ראויים ורישום הבית כמשותף, שהן סוגיות נלוות התלויות באופן ההכרעה בשאלת הבעלות, ויידונו בבית משפט השלום לאחר הכרעת בית משפט זה בסוגיית הבעלות.

אין מחלוקת בין הצדדים, כי על ההחלטה האמורה לא הוגש ערעור, ולכן היא חלוטה.

מכאן, כי תביעת הסעדים של סילוק יד ודמי השימוש, או כל סעד אחר שחורג מהמסגרת הספציפית של סוגיית הבעלות, במסגרת כתב התביעה שהוגש לבית משפט זה, חורגת מהמתווה שהוסדר בהחלטה האמורה.

אציין, כי הסעדים הכספיים המופיעים בסעיפים 61(ב), 61(ד), 84(ב) ו-84(ג), מבחינת סכומם, אכן אינם נתונים לסמכותו העניינית של בית משפט זה (ואני מפנה לפסיקה שאוזכרה בסעיף 6(א)(1) לבקשה), והם גם נתבעו בגין דמי שימוש, רכיב שכאמור, אמור להתבקש במסגרת התביעה בבית משפט השלום, לאחר בירור סוגיית הבעלות.

התובעים מסתמכים על הוראת סעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, שלפיה, בית המשפט המוסמך, שאליו הועבר עניין מסויים, מנוע מלהעביר את אותו עניין לדיון בפני ערכאה אחרת.  אלא שאין משמעותה של הוראה זו, שניתן לתבוע סעדים שכלל אינם מצויים בסמכותו העניינית של בית משפט זה, שעה שניתנה החלטה פוזיטיבית הקובעת כי דיון בעניינם ייערך בבית משפט השלום.

למעשה, התובעים מנסים להותיר את הדיון בסעדים במלואם, תוך התעלמות מכך שסוגיית הסמכות העניינית הוסדרה באופן מפורש בהחלטה קודמת, ושכתב התביעה, במתכונתו הנוכחית, מנוגד לאותה החלטה.  בהתחשב בכך, התובעים אינם יכולים להיבנות מהוראת סעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט, וגם לא משיקולים שונים של יעילות דיונית.  באופן דומה, משניתנה החלטה בסוגיית הסמכות העניינית, לפיה מחוייבים הצדדים לנהוג, הרי שאין רלוונטיות להוראות סעיפים 75 ו-76 לחוק בתי המשפט.

בתגובתם, מבקשים התובעים, באופן חלופי, להותיר על כנו את כתב התביעה, במתכונתו הנוכחית, שכן הסעדים שמחיקתם מבוקשת אינם "מפריעים" לדיון בסוגיית הבעלות.

אין שום הצדקה להותיר בכתב התביעה סעדים שאין סמכות עניינית לדון בהם, ושיקולי נוחות דיונית כלל אינם רלוונטיים (מה גם שהם אינם מתקיימים בענייננו).

הבקשה מתקבלת. עם זאת, מבחינה טרמינולוגית, ראוי יותר להורות על "מחיקת הסעיפים" המאוזכרים בפתח הבקשה, חלף מחיקת התביעה לקבלתם על הסף.

התובעים מתבקשים להגיש, בתוך 30 יום, כתב תביעה מתוקן, בהעדר הסעיפים שאוזכרו קודם לכן.

אני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות בסך 2,500 ש"ח + מע"מ.

ניתנה היום ג' ב אדר ב, תשס"ח (10 במרץ 2008) בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתקים לב"כ הצדדים.

אבי זמיר, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ